Κολοκυθόσουπα Βελουτέ

Η κολοκυθόσουπα είναι ένα πλήρες γεύμα, πλούσιο σε βιταμίνες και ενέργεια που σου παρέχει εύκολο κορεσμό. Είναι πεντανόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της.

Υλικά

  • 1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 800 ml νερό
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Γιαούρτι 2% λιπαρά
  • Τορτίγια
  • Κολοκυθόσπορο

Εκτέλεση

  • Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες. Αφαιρούμε σπόρους και ίνες με μαχαίρι, τη λαδώνουμε με πινέλο, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240οC , για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5΄ να μαλακώσει (χωρίς να πάρει χρώμα, σε χαμηλή φωτιά). Ρίχνουμε το νερό και το γάλα και βράζουμε.
  • Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στα υγρά που βράζουν, σιγοβράζουμε για 15΄, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός (και αν θέλουμε τέλεια υφή την περνάμε από σουρωτήρι).
  • Σβήνουμε τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, λίγους σπόρους κολοκύθας και μερικές φέτες τορτίγια που έχουμε ψήσει στον φούρνο.