κέικ με μήλα και μαύρη σοκολάτα

Ζουμερό κέικ με μήλα και μαύρη σοκολάτα

Η γεύση αυτού του κέικ όχι μόνο θα σε απογειώσει αλλά θα θέλεις να απολαύσεις με λαχτάρα και δεύτερο κομμάτι. Μην ανησυχείς όμως γιατί αυτό το κέικ είναι υγιεινό και χαμηλό σε θερμίδες. Απόλαυσέ το λοιπόν χωρίς τύψεις!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαφρύ λάδι π.χ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα που την λιώνεις (στο μπρίκι) με 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζωικό χαμηλών λιπαρών ή φυτικό π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια σε σκόνη
  • 2 ασπράδια
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού κονιάκ με 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 4 μήλα κομμένα, ρίχνεις και λίγο λεμόνι από πάνω για να μην μαυρίσουν

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις όλα τα υλικά, εκτός από τα ασπράδια και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
  2. Χτυπάς τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα.
  3. Προσθέτεις την μαρέγκα σου στο μείγμα σου και ανακατεύεις ελαφρά με μια μαρίζ.
  4. Σε ταψάκι βάζεις αντικολλητικό χαρτί και ρίχνεις τα μήλα. Πάνω από τα μήλα ρίχνεις το μείγμα σου.
  5. Ψήνεις στους 200ο C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για περίπου μία ώρα. Στον πάτο του φούρνου σου βάζεις ένα ταψί με νερό. Αυτό είναι χρήσιμο για να βγει το κέικ ζουμερό και γυαλιστερό.
  6. Μόλις ψηθεί, αφήνεις να κρυώσει και απολαμβάνεις χωρίς τύχεις και ενοχές.

Διατηρείται και εντός και εκτός ψυγείου και παραμένει το ίδιο νόστιμο!

Στοιχεία Επικοινωνίας