κέικ βερίκοκο

Κέικ με ολόκληρο βερίκοκο

Αυτό το κέικ θα το λατρέψεις γιατί είναι και γευστικό αλλά και υγιεινό. Θα χρειαστείς, λοιπόν, τα εξής Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαφρύ λάδι π.χ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα που την λιώνεις στο μπρίκι με 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζωικό χαμηλών λιπαρών ή φυτικό π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας
  • 2 ασπράδια
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού κονιάκ με 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 4 βερίκοκα χωρισμένα στη μέση (αφαιρείς το κουκούτσι)

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύεις όλα τα υλικά, εκτός από τα ασπράδια, και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
  • Χτυπάς τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα.
  • Προσθέτεις τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύεις ελαφρά με μια μαρίζ.
  • Σε μεσαίου μεγέθους ταψί περίπου 25 εκ., τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί και προσθέτεις το μείγμα και από πάνω τα μισά βερίκοκα περιφερικά του ταψιού και στη μέση.
  • Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
  • Στον πάτο του φούρνου τοποθετείς ένα ταψί με νερό. Αυτό είναι χρήσιμο για να βγει το κέικ ζουμερό και γυαλιστερό.
  • Μόλις ψηθεί, το βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει.

Καλή Απόλαυση!

Το κέικ μπορεί να συντηρηθεί και εντός και εκτός ψυγείου και είναι το ίδιο νόστιμο!

Στοιχεία Επικοινωνίας