Αυτό το κέικ θα το λατρέψεις γιατί είναι και γευστικό αλλά και υγιεινό. Θα χρειαστείς, λοιπόν, τα εξής Υλικά:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαφρύ λάδι π.χ. καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
- 120 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα που την λιώνεις στο μπρίκι με 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζωικό χαμηλών λιπαρών ή φυτικό π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας
- 2 ασπράδια
- 1/3 φλιτζανιού τσαγιού κονιάκ με 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 4 βερίκοκα χωρισμένα στη μέση (αφαιρείς το κουκούτσι)
Εκτέλεση
- Αναμιγνύεις όλα τα υλικά, εκτός από τα ασπράδια, και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
- Χτυπάς τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα.
- Προσθέτεις τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύεις ελαφρά με μια μαρίζ.
- Σε μεσαίου μεγέθους ταψί περίπου 25 εκ., τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί και προσθέτεις το μείγμα και από πάνω τα μισά βερίκοκα περιφερικά του ταψιού και στη μέση.
- Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για περίπου 50-55 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
- Στον πάτο του φούρνου τοποθετείς ένα ταψί με νερό. Αυτό είναι χρήσιμο για να βγει το κέικ ζουμερό και γυαλιστερό.
- Μόλις ψηθεί, το βγάζεις από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει.
Καλή Απόλαυση!
Το κέικ μπορεί να συντηρηθεί και εντός και εκτός ψυγείου και είναι το ίδιο νόστιμο!
Στοιχεία Επικοινωνίας
- Σιδεράτου Στέλλα
- Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03
- 22990 49017
- stellasid91@gmail.com
- physio-diet.gr