τσιλι

Τσίλι

Ιδιότητες

  • Ενδυναμώνει το θρομβολυτικό σύστημα
  • Διαλύει τις βλέννες στους πνεύμονες
  • Δρα ως αποχρεμπτικό ή αποσυμφορητικό
  • Βοηθά στην αποφυγή της βρογχίτιδας, του εμφυσήματος και του έλκους του στομάχου.
  • Η καπσαϊκίνη (συστατικό που του προσδίδει την καυτερή του γεύση) αποτελεί ισχυρό αναλγητικό. Ανακουφίζει από πονοκεφάλους με την εισπνοή ενώ με ενέσιμη μορφή καταπραΰνει τους πόνους των αρθρώσεων.
  • Η πάπρικα, η οποία παράγεται από τις καυτερές κόκκινες πιπεριές περιέχει σαλικυλικά (το φυσικό συστατικό της ασπιρίνης). Διαθέτει αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική δράση.
  • Η προσθήκη σάλτσας τσίλι στο φαγητό επιταχύνει τον μεταβολισμό, βοηθώντας στην καύση των θερμίδων.
  • Το τσίλι δε βλάπτει το στομάχι ούτε προάγει τα έλκη.
Στοιχεία Επικοινωνίας