Φρέσκα Φασολάκια: Η διατροφική τους αξία

Τα φασολάκια αποδίδουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία στον ανθρώπινο οργανισμό όπως βιταμίνη Α,  φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, α-καροτένιο και β-καροτένιο. Επίσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στη καλύτερη λειτουργία του εντέρου και να καταπολεμούν την δυσκοιλιότητα. Σημαντική η κατανάλωσή τους (κυρίως των χλωρών) πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ. Τα φασολάκια έχουν ελάχιστες θερμίδες, καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη και πολύ χαμηλή ποσότητα νατρίου. Τέλος, συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον ορό αίματος και της αρτηριακής υπέρτασης.