κεικ

Υγιεινό κέικ με μπανάνα – βερίκοκο – πορτοκάλι

Αυτό το κέικ θα το αγαπήσεις γιατί είναι και φρουτένιο, άρα πλούσιο σε βιταμίνες, και υγιεινό γιατί έχει αλεύρι ολικής, καστανή ζάχαρη και καθόλου αυγά και βούτυρο.

Υλικά

  • 3 φλ. αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ φλ. κονιάκ με 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. ελαφρύ λάδι π.χ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
  • 1 μπανάνα σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο βερίκοκο σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Ανακατεύεις το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτεις σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι όπου ανακατεύεις μαλακά με μια μαρίζ.
  • Τέλος, τεμαχίζεις τα φρούτα σου και τα προσθέτεις στο μείγμα και ανακατεύεις απαλά με μια μαρίζ.
  • Προσθέτεις το μείγμα σου σε φόρμα  κέικ αφού πρώτα έχεις βουτυρώσει-αλευρώσει ή έχεις αλείψει με λίγο λάδι.
  • Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο  C, στις αντιστάσεις, για περίπου μία ώρα (ανάλογα τον φούρνο)

Καλή απόλαυση!

Όπου:

  • κ.γ. = κουταλάκι γλυκού
  • φλ. = φλιτζάνι (τσαγιού)

Tips:

  • Για να ελέγξεις αν το κέικ σου έχει ψηθεί, το μαχαιρώνεις στο κέντρο του, και αν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο, αν όμως το μαχαίρι έχει πάνω ωμή ζύμη, τότε το κέικ θέλει και άλλο ψήσιμο.
  • Μην ανοιγοκλείνεις την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν θα φουσκώσει το κέικ σου και δεν θα ψηθεί σωστά. Ανοίγεις την πόρτα του φούρνου μόνο προς το τέλος για να ελέγξεις (με το μαχαίρι) αν το κέικ σου έχει ψηθεί και είναι έτοιμο.
  • Μόλις βγάλεις το κέικ από τον φούρνο, το αφήνεις να σταθεί περίπου 10-15 λεπτά και μετά ξεφορμάρεις.
Στοιχεία Επικοινωνίας