Η σημαντικότερη αλλοίωση του ψωμιού είναι η ευρωτίαση ή το μούχλιασμα. Η αλλοίωση αυτή οφείλεται στην ανάπτυξη διαφόρων ειδών μούχλας, όταν το ψωμί διατηρείται σε χώρους θερμούς και υγρούς που δεν αερίζονται σωστά. Επίσης, όταν το ψήσιμο του ψωμιού είναι ανεπαρκές και στη συνέχεια συντηρείται ζεστό σε συσκευασίες ερμητικά κλειστές, τότε είναι πιθανή η ανάπτυξη του Bacillus mesentericus, που κάνει το ψωμί ιξώδες, δύσοσμο και ακατάλληλο για διατροφή.
Πηγή:
Κυρανάς Ευστράτιος, 2012: ΤΡΟΦΙΜΑ. Σύσταση, Προέλευση, Αλλοιώσεις, Επεξεργασία και Συσκευασία.
Στοιχεία Επικοινωνίας
- Σιδεράτου Στέλλα
- Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03
- 22990 49017
- stellasid91@gmail.com
- physio-diet.gr