Γιατί είναι σημαντική η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης D στον οργανισμό και ποια τρόφιμα την περιέχουν;

Η βιταμίνη D ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών όπως και η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη Ε. Είναι σημαντική για τη διατήρηση της οστικής μάζας. Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη που λαμβάνουμε από τη υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. 

Ωστόσο είναι διαθέσιμη και σε τρόφιμα όπως ο κρόκος αυγού, το συκώτι, το βούτυρο, τα ψάρια και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα του εμπορίου όπως το γάλα, τα δημητριακά και τους χυμούς. Η ανεπάρκειά της μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα στα παιδιά και οστεομαλακία στους ενήλικες. 

Στοιχεία Επικοινωνίας