Η βιταμίνη D ανήκει στην κατηγορία των λιποδιαλυτών βιταμινών όπως και η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Κ και η βιταμίνη Ε. Είναι σημαντική για τη διατήρηση της οστικής μάζας. Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη που λαμβάνουμε από τη υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Ωστόσο είναι διαθέσιμη και σε τρόφιμα όπως ο κρόκος αυγού, το συκώτι, το βούτυρο, τα ψάρια και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα του εμπορίου όπως το γάλα, τα δημητριακά και τους χυμούς. Η ανεπάρκειά της μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα στα παιδιά και οστεομαλακία στους ενήλικες.
Στοιχεία Επικοινωνίας
- Σιδεράτου Στέλλα
- Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03
- 22990 49017
- stellasid91@gmail.com
- physio-diet.gr