Ελληνικός καφές με λουκουμάκιBlog, Τρόφιμα / Από Στέλλα Σιδεράτου / 20 Αυγούστου 2021 3 Σεπτεμβρίου 2021 Ιδιότητες Τονώνει τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τις πνευματικές επιδόσειςΠιθανό να βελτιώνει την αθλητική απόδοσηΕίναι αντιοξειδωτικόςΈχει προστατευτική επίδραση σε ασθένειες όπως διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσειςΜειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, νόσου Alzheimer, διαφόρων ειδών καρκίνου όπως του ήπατοςΣτην καφεΐνη οφείλεται η διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος και η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και της αναπνοής Ανεπιθύμητες Ενέργειες Σε αυξημένη κατανάλωση, πιθανό να προκαλέσει:ΚεφαλαλγίεςΚρίσεις πανικούΚαούρεςΑίσθηση άγχουςΑϋπνίαΝευρικότητα Προσοχή!!! Η συχνή κατανάλωση ενός γλυκού καφέ αυξάνει τις πιθανότητες για παχυσαρκία, διαβήτη τύπου ΙΙ, αύξηση τριγλυκεριδίων στο αίμα.Αν θέλεις να προσθέσεις ζάχαρη στον καφέ, απέφυγε την κρυσταλλική ζάχαρη και επέλεξε τη μαύρη ή καστανή ζάχαρη ή στέβια. Λουκούμι Το λουκούμι αποτελεί μία καλή διατροφική λύση, ειδικά όταν θέλουμε να καταναλώσουμε ένα γλυκό, καθώς αποδίδει 60 θερμίδες/ μερίδα! Στοιχεία Επικοινωνίας Σιδεράτου Στέλλα Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03 22990 49017 stellasid91@gmail.com physio-diet.gr Facebook Instagram