Χρώμιο

Χρώμιο (Cr) στη διατροφή

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

-Απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, το οποίο συμμετέχει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, λιπιδίων και νουκλεϊνικών οξέων.

-Ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης

ΕΛΛΕΙΨΗ

-Διαταραχή της ανοχής στη γλυκόζη

ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΠΗΓΕΣ

  1)    Μπαχαρικά

  2)    Μαύρο πιπέρι

  3)    Μαγιά μπύρας

  4)    Μανιτάρια

  5)    Ξερά δαμάσκηνα

  6)    Σταφίδες

  7)    Ξηροί καρποί

  8)    Σπαράγγια

  9)    Μπύρα

  10) Κρασί