παρθενο ελαιολαδο

Παρθένο Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, ω-3, ω-6 λιπαρών οξέων, φυτοστερολών και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Συμβάλλει στη καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Μειώνει τα επίπεδα της “κακής” χοληστερόλης (LDL) στο αίμα και αυξάνει τα επίπεδα της “καλής” χοληστερόλης (HDL) στο αίμα. Διαθέτει αντιοξειδωτικές (πλούσιο σε πολυφαινόλες) και αντικαρκινικές ιδιότητες. Μειώνει την αρτηριακή υπέρταση. Διαθέτει ελαφριά καθαρτική δράση. Ακόμη, είναι γνωστό και για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έλαια κατά το τηγάνισμα χάνουν τη θρεπτική τους αξία εξαιτίας της οξείδωσης που συμβαίνει κατά την άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο, το ελαιόλαδο χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, είναι πιο ανθεκτικό στο τηγάνισμα καθώς οξειδώνεται λιγότερο και έτσι δεν χάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Έτσι η χρήση του ελαιόλαδου, κατά το τηγάνισμα, κρίνεται η πιο σωστή από διατροφική άποψη.

Στοιχεία Επικοινωνίας