pancake φράουλας

Pancake Φράουλας

Λαχταριστό, γευστικό και κυρίως υγιεινό pancake με σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Μπορείς να το απολαύσεις στο πρωινό γεύμα μαζί με ένα ποτήρι γάλα ζωικό ή φυτικό ή στο απογευματινό γεύμα ως γλυκό. 

Υλικά

  1. 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 μεγάλο αυγό
  3. 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  4. 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα ζωικό ή φυτικό, χαμηλών λιπαρών
  5. 1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  6. 1-2 κουταλάκια της σούπας κακάο άγλυκο σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις και ανακατεύεις απαλά όλα τα υλικά.
  2. Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι (αν θες να προσθέσεις λάδι τότε πρόσθεσε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ελαφρύ λάδι π.χ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  3. Συνοδεύεις με σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μερικές κομμένες στα τέσσερα φράουλες

Για τη μαρμελάδα φράουλα θα χρειαστείς:

Υλικά

  1. 1 κιλό φράουλες κόκκινες, ώριμες
  2. 600 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  3. Το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζεις τις φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα (όπως εσύ επιθυμείς) και τη ζάχαρη και αφήνεις για 1 ώρα.
  2. Έπειτα βράζεις σε σιγανή φωτιά και ξαφρίζεις συνέχεια.
  3. Μόλις η μαρμελάδα πήξει, ρίχνεις το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το βράσιμο για 3-4 λεπτά και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
  4. Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, αναποδογυρίζεις και αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Μυστικά

  1. Η μαρμελάδα διατηρείται εκτός ψυγείου αν δεν την ανοίξεις.
  2. Αν ανοίξεις τη μαρμελάδα τότε διατηρείται στο ψυγείο για χρόνια.

Πως αποστειρώνω τα βάζα

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 100 βαθμούς Κελσίου.
  2. Πλένεις τα βάζα με σαπούνι και νερό.
  3. Στεγνώνεις ελαφρά τα βάζα.
  4. Πάνω στη σχάρα του φούρνου τοποθετείς μια πετσέτα.
  5. Τοποθετείς πάνω στη πετσέτα τα βάζα με τα καπάκια.
  6. Αποστειρώνεις τα βάζα με τα καπάκια για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς Κελσίου.
  7. Όπως είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα, ρίχνεις μέσα τη καυτή μαρμελάδα, σφραγίζεις με τα καπάκια και αναποδογυρίζεις έως ότου κρυώσουν καλά.

Πως καταλαβαίνω πως η μαρμελάδα μου έχει πήξει και είναι έτοιμη;

  1. Βάζεις ένα πιάτο στην κατάψυξη για 2-3 λεπτά.
  2. Το βγάζεις και προσθέτεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού από τη καυτή μαρμελάδα.
  3. Έπειτα χαράζεις με το κουτάλι τη μαρμελάδα στη μέση.
  4. Αν το δρομάκι παραμείνει ανοικτό τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη, αν όμως το δρομάκι κλείσει από την μαρμελάδα, τότε σημαίνει πως η μαρμελάδα είναι ακόμα αρκετά ρευστή και θέλει και άλλο βράσιμο.
Στοιχεία Επικοινωνίας