Η φράουλα διαθέτει πολλά διατροφικά οφέλη που είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Ορισμένα εκ των οποίων είναι:
- Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Δρα κατά των ελεύθερων ριζών. Προάγει την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
- Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.
- Βοηθά τη μείωση του σωματικού βάρους αφού αποτελεί ολιγοθερμιδικό φρούτο (τα 100γρ. αποδίδουν μόλις 32 θερμίδες)
- Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής υπέρτασης. Αποτελεί πλούσια πηγή μαγνησίου και καλίου (αγγειοδιασταλτικό), τα οποία δρουν κατά την αρτηριακής υπέρτασης.
- Συμβάλλει στη μείωση του σακχάρου αίματος.
- Προάγει την καλή λειτουργία του εντέρου, αντιμετωπίζοντας και ανακουφίζοντας από συμπτώματα δυσκοιλιότητας.
- Έχει αντικαρκινικά οφέλη.