strawberry

Φράουλα: Η διατροφική της αξία

Η φράουλα διαθέτει πολλά διατροφικά οφέλη που είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Ορισμένα εκ των οποίων είναι:

  • Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Δρα κατά των ελεύθερων ριζών. Προάγει την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.
  • Βοηθά τη μείωση του σωματικού βάρους αφού αποτελεί ολιγοθερμιδικό φρούτο (τα 100γρ. αποδίδουν μόλις 32 θερμίδες)
  • Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής υπέρτασης. Αποτελεί πλούσια πηγή μαγνησίου και καλίου (αγγειοδιασταλτικό), τα οποία δρουν κατά την αρτηριακής υπέρτασης.
  • Συμβάλλει στη μείωση του σακχάρου αίματος.
  • Προάγει την καλή λειτουργία του εντέρου, αντιμετωπίζοντας και ανακουφίζοντας από συμπτώματα δυσκοιλιότητας.
  • Έχει αντικαρκινικά οφέλη.