Διατροφική Αξία Μανταρινιού

Τα μανταρίνια αποτελούν πλούσια πηγή καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου, α-καροτενίου, β-καροτενίου, νερού, κρυπτοξανθίνης, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, νατρίου και φτωχή πηγή σιδήρου και βιταμίνης Β3. Τα μανταρίνια είναι πλούσια σε καροτενοειδή και ιδιαίτερα β-κρυπτοξανθίνη, που δίνει και το χαρακτηριστικό έντονο πορτοκαλί χρώμα. Είναι αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικά. Τέλος, συμβάλλουν στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και του ανοσοποιητικού συστήματος.