Ποιες τροφές προκαλούν αυξημένη παραγωγή αερίων, τι πρέπει να προσέξω στη διατροφή μου;Blog, Κλινική Διατροφή / Από Στέλλα Σιδεράτου / 31 Ιουλίου 2021 8 Αυγούστου 2021 Αυξημένη παραγωγή αερίων προκαλούν τα παρακάτω: ΜπάμιεςΦασόλιαΑναψυκτικάΚαλαμπόκιΛαχανάκια ΒρυξελλώνΑρακάςΣπαράγγιαΑγκινάρεςΚαρπούζιΣύκοΔημητριακά ολικής άλεσηςΣπόρια μελιτζάναςΣπόρια ντομάταςΣταφύλιΡόδιΦράουλεςΠεπόνιΠλιγούριΚουνουπίδιΜπρόκολοΣε ορισμένες περιπτώσεις το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα Τι πρέπει να προσέξεις στη διατροφή σου; Σε περίοδο έξαρσης συμπτωμάτων πρέπει να αποφεύγονται τα προαναφερθέντα τρόφιμα και να επιλέγονται τα εξής:ΖυμαρικάΠατάτεςΡύζιΨωμί (όχι ολικής άλεσης)Κοτόπουλο ή κρέαςΒραστό κολοκύθι, ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρουςΒραστό καρότοΦασολάκια χωρίς σπόρουςΜπανάναΤέλος, καλό είναι να αποφεύγονται επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπάρες δημητριακών, κέικ και γλυκά Στοιχεία Επικοινωνίας Σιδεράτου Στέλλα Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03 22990 49017 stellasid91@gmail.com physio-diet.gr Facebook Instagram