Αυξημένη παραγωγή αερίων προκαλούν τα παρακάτω:
- Μπάμιες
- Φασόλια
- Αναψυκτικά
- Καλαμπόκι
- Λαχανάκια Βρυξελλών
- Αρακάς
- Σπαράγγια
- Αγκινάρες
- Καρπούζι
- Σύκο
- Δημητριακά ολικής άλεσης
- Σπόρια μελιτζάνας
- Σπόρια ντομάτας
- Σταφύλι
- Ρόδι
- Φράουλες
- Πεπόνι
- Πλιγούρι
- Κουνουπίδι
- Μπρόκολο
- Σε ορισμένες περιπτώσεις το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα
Τι πρέπει να προσέξεις στη διατροφή σου;
Σε περίοδο έξαρσης συμπτωμάτων πρέπει να αποφεύγονται τα προαναφερθέντα τρόφιμα και να επιλέγονται τα εξής:
- Ζυμαρικά
- Πατάτες
- Ρύζι
- Ψωμί (όχι ολικής άλεσης)
- Κοτόπουλο ή κρέας
- Βραστό κολοκύθι, ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρους
- Βραστό καρότο
- Φασολάκια χωρίς σπόρους
- Μπανάνα
- Τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπάρες δημητριακών, κέικ και γλυκά
Στοιχεία Επικοινωνίας
- Σιδεράτου Στέλλα
- Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03
- 22990 49017
- stellasid91@gmail.com
- physio-diet.gr