αέρια εντέρου και διατροφή

Ποιες τροφές προκαλούν αυξημένη παραγωγή αερίων, τι πρέπει να προσέξω στη διατροφή μου;

Αυξημένη παραγωγή αερίων προκαλούν τα παρακάτω:

  1. Μπάμιες
  2. Φασόλια
  3. Αναψυκτικά
  4. Καλαμπόκι
  5. Λαχανάκια Βρυξελλών
  6. Αρακάς
  7. Σπαράγγια
  8. Αγκινάρες
  9. Καρπούζι
  10. Σύκο
  11. Δημητριακά ολικής άλεσης
  12. Σπόρια μελιτζάνας
  13. Σπόρια ντομάτας
  14. Σταφύλι
  15. Ρόδι
  16. Φράουλες
  17. Πεπόνι
  18. Πλιγούρι
  19. Κουνουπίδι
  20. Μπρόκολο
  21. Σε ορισμένες περιπτώσεις το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Τι πρέπει να προσέξεις στη διατροφή σου;

Σε περίοδο έξαρσης συμπτωμάτων πρέπει να αποφεύγονται τα προαναφερθέντα τρόφιμα και να επιλέγονται τα εξής:

  1. Ζυμαρικά
  2. Πατάτες
  3. Ρύζι
  4. Ψωμί (όχι ολικής άλεσης)
  5. Κοτόπουλο ή κρέας
  6. Βραστό κολοκύθι, ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρους
  7. Βραστό καρότο
  8. Φασολάκια χωρίς σπόρους
  9. Μπανάνα
  10. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται επεξεργασμένα τρόφιμα όπως μπάρες δημητριακών, κέικ και γλυκά
Στοιχεία Επικοινωνίας