Χριστουγεννιάτικες γλυκές αμαρτίες

Οι χριστουγεννιάτικες γλυκές αμαρτίες μπορεί να έχουν υπέροχη γεύση αλλά έχουν και θερμιδούλες. Για αυτό θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. 

  • Αντικατέστησε ένα γεύμα με ένα μέτριο κομμάτι πανετόνε ή βασιλόπιτας ή ένα μικρό-λεπτό κομμάτι χριστουγεννιάτικο κορμό.
  • Κατανάλωσε στο πρωινό σου γεύμα 2 μικρά μελομακάρονα μαζί με φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Να θυμάσαι πως τα Χριστούγεννα είναι χαρούμενες εορτές που περνάς με αγαπημένα πρόσωπα. Για αυτό διασκέδασέ το χωρίς τύψεις και ενοχές. Μία “ελεύθερη” από διατροφικής άποψης ημέρα δεν είναι ικανή να σε βλάψει. Εκείνη την ημέρα λοιπόν αφιέρωσέ την στον εαυτό σου και σε ανθρώπους που αγαπάς, κατανάλωσε ελεύθερα τα τρόφιμα που αγαπάς πάντα με γνώμονα το μέτρο. Μέτρον Άριστον! Να θυμάσαι πως δεν στερείσαι την ποιότητα αλλά την ποσότητα. Αλλά μάθε να ξεχωρίζεις την πραγματική πείνα από την εικονική-ψυχική-ψεύτικη πείνα. Είσαι ευτυχισμένος και ευγνώμων επειδή είσαι με ανθρώπους που αγαπάς και όχι επειδή θα καταναλώσεις ένα μελομακάρονο παραπάνω ή επειδή θα καταναλώσεις ένα τεράστιο κομμάτι χριστουγεννιάτικο κορμό. Ανακάλυψε αυτό που πραγματικά θα πλυμμηρίσει την ψυχούλα σου ευτυχία.

Χαρούμενα Χριστούγεννα!