Λαχανίδα: Η διατροφική της αξία

  • Πλούσια πηγή βιταμινών όπως βιταμίνη Α (β-καροτένιο), βιταμίνη C, βιταμίνη Κ1 (βοηθά στην πήξη του αίματος).
  • Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών (β-καροτένιο, βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες)
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα (μαγνήσιο, ασβέστιο)
  • Πρόληψη καρκίνου (ιδίως των πνευμόνων)
  • Συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης
  • Είναι υποθερμιδικό (1 φλιτζάνι τσαγιού αποδίδει μόνο 33 θερμίδες)
  • Πλούσια πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών
  • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας