Αποξηραμένα Σύκα: Ποια η διατροφική τους αξία;Blog, Τρόφιμα / Από Στέλλα Σιδεράτου / 21 Οκτωβρίου 2021 18 Οκτωβρίου 2021 Το αποξηραμένο σύκο αποτελεί πλούσια πηγή σακχάρων (γλυκόζη, φρουκτόζη), φυτικών ινών, βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου και ασβεστίου. Τέλος αποτελεί καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (συγκεκριμένα Β3, Β5, Β6) , βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, ψευδαργύρου, σεληνίου, σιδήρου και χαλκού.