Σπιτικό Παγωτό

Σπιτικό Παγωτό

🍦Για το παγωτό – γρανίτα με γεύση φράουλα
 
🍓 Θα χρειαστείς:
 
-1 φλιτζάνι τσαγιού φράουλες κατεψυγμένες τουλάχιστον 10-12 ώρες,
-½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
-1 κοφτό κουταλάκι σούπας μέλι.
 
📍Όλα τα υλικά τα χτυπάς στο μούλτι και έπειτα βάζεις το μείγμα σου σε καλούπια παγωτού, ή αν δεν έχεις, σε ένα πλαστικό μπολ.
📍Βάζεις το σπιτικό φρουτένιο παγωτό σου στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και το απολαμβάνεις σκέτο ή με γλυκό του κουταλιού σταφύλι ή με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένη καρύδια ή με ότι τραβάει η όρεξή σου.
📍Για την επικάλυψη σοκολάτας δεν θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω από μια συσκευασία κουβερτούρας και 1/3 φλιτζανιού γάλα. Βέβαια, το γάλα μπορείς και να το παραλείψεις.
🍦Για το παγωτό – γρανίτα με γεύση μπανάνα
 
🍌 θα χρειαστείς:
 
-1 μεγάλη κατεψυγμένη μπανάνα τουλάχιστον 10-12 ώρες,
-½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
-1 κοφτό κουταλάκι σούπας μέλι
-Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, προαιρετικά.
 
📍Όλα τα παραπάνω, τα χτυπάς στο μούλτι και τα βάζεις σε καλούπια παγωτού ή πλαστικό μπολ και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες.
🍦Υγιεινό Σπιτικό Παγωτο με λίγες θερμίδες
 
Θα χρειαστείς:
 
-Μπανάνες ώριμες
-Μέλι θυμαρίσιο
-Κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
 
-Από το προηγούμενο βράδυ τεμαχίζεις δύο μπανάνες και τις βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον οκτώ έως δώδεκα ώρες.
-Την επομένη, χτυπάς τις κατεψυγμένες μπανάνες στο μούλτι και προσθέτεις 2 κοφτά κ.σ. μέλι θυμαρίσιο και μερικές σταγόνες από το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) για να γίνει πιο έντονο κίτρινο το χρώμα της μπανάνας.
 
Πότε μπορείς να το απολαύσεις;
 
Μπορείς να αντικαταστήσεις το απογευματινό σου γεύμα με 1-2 κ.σ. από αυτό το απολαυστικό και υγιεινό παγωτό.
 
Όπου:
κ.σ. = κουταλάκι σούπας
 
Την παραπάνω συνταγή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε φρούτο π.χ. φράουλες, καρπούζι, κεράσι κλπ.