Κολοκυθάκια, ποια η διατροφική αξία και τα οφέλη τους

Τα κολοκύθια είναι υποθερμιδικά. Αποτελούν πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου, βιταμίνης C, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, βιταμίνης Β9, βιταμίνης Κ και β – καροτενίου. Επιπλέον, αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Ε, βιταμινών Β1,Β2,Β3, χαλκού, ψευδαργύρου, σεληνίου, μαγγανίου, σιδήρου και νατρίου. Αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και ειδικότερα σε β-καροτένιο.