σκόρδο

Σκόρδο

Ιδιότητες

  • Δρα ως αντιβιοτικό, καταπολεμώντας μικρόβια, παράσιτα του εντέρου και ιούς
  • Μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης
  • Μειώνει τα επίπεδα  χοληστερόλης στον ορό αίματος
  • Εμποδίζει τη δημιουργία των θρόμβων
  • 2-3 σκελίδες/ ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφράγματος σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο
  • Περιέχει πλήθος αντικαρκινικών και αντιοξειδωτικών ουσιών
  • Περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου
  • Συμβάλλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος
  • Δρα ως αποσυμφορητικό, αποχρεμπτικό, σπασμολυτικό κι αντιφλεγμονώδες
  • Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ανακουφίζει από τη συσσώρευση αερίων στο έντερο
  • Εμφανίζει αντιδιαρροϊκή, οιστρογονική και διουρητική δράση
  • Βελτιώνει τη διάθεση και εμφανίζει ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Σε μεγάλες ποσότητες (>3 σκελίδες/ ημέρα) μπορεί να προκαλέσει αέρια, φούσκωμα, διάρροια ή ακόμα και πυρετό σε ορισμένους ανθρώπους.

***Με το μαγείρεμα δεν αλλοιώνονται οι θρομβολυτικές κα άλλες προστατευτικές για την καρδιά ιδιότητές του. Αντίθετα ενισχύονται, αφού με τη θερμότητα απελευθερώνεται η αντιθρομβωτική ουσία, σκορδίνη.

Στοιχεία Επικοινωνίας