Είναι απαραίτητος συμπαράγοντας για την ηπατική σύνθεση πρωτεϊνών και παραγόντων που εμπλέκονται στη διαδικασία της πήξης του αίματος.
ΠΗΓΕΣ
Πράσινα λαχανικά όπως σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, γογγύλια
Λάχανο
Παντζάρια
Σογιέλαιο
Ελαιόλαδο
Δημητριακά
Φρούτα
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Κρέας
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Κ
Άτομα που καταναλώνουν δίαιτες φτωχές σε βιταμίνη Κ ή/ και ακολουθούν χρόνια θεραπεία με αντιβιοτικά βρίσκονται σε κίνδυνο να παρουσιάσουν έλλειψη βιταμίνης Κ.
Άτομα που παρουσιάζουν διαταραχές στην απορρόφηση του λίπους έχουν ανάγκη για αύξηση της διαιτητικής πρόσληψης βιταμίνης Κ. Τέτοιες διαταραχές είναι η στεατόρροια ή χρόνια διάρροια, χρόνια παγκρεατίτιδα, ηπατικές νόσους κ.ά.