κρασί ή μπίρα

Κρασί ή μπίρα

Όταν ακολουθείς ένα πρόγραμμα διατροφής με σκοπό την απώλεια – διατήρηση – αύξηση σωματικού βάρους, δε σημαίνει πως απορρίπτεις ομάδες τροφίμων – ροφημάτων πιστεύοντας πως είναι υπερθερμιδικές και ανθυγιεινές. Μη ξεχνάς ποτέ στη διατροφή και γενικότερα στη ζωή σου “Μέτρον Άριστον”, (Κλεόβουλος Λίνδιος). Η ποσότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τους λόγους που απορρίπτεις ένα τρόφιμο και όχι να το απορρίπτεις επειδή άκουσες πως δεν είναι υγιεινό και είναι πλούσιο σε λιπαρά. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις επιπτώσεις κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων. Μόνο έτσι θα χτίσεις τα θεμέλια μιας σωστής και υγιεινής διατροφής εφόρου ζωής και όχι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ζωής σου. Και αν σου είναι δύσκολο να εγκαταλείψεις κάποιες τροφές για πάντα τότε μάθε πως τα νέα είναι ευχάριστα. Δεν χρειάζεται να απορρίψεις καμία απολύτως τροφή. Απλά περιόρισέ την. 

Κρασί ή Μπίρα

Το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, το κόκκινο κρασί προάγει τη καλή και εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και αυξάνει τα επίπεδα της καλής (HDL) χοληστερόλης. Η μπίρα από την άλλη πλευρά, ασκεί θετική επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς, στην ευαισθησία στην ινσουλίνη και παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυλλικό οξύ, νάτριο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τέλος, η μπίρα έχει ελαφρώς περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το κρασί.

Πόσο κρασί να καταναλώσω;

Μπορείς να καταναλώσεις έως και 2 ποτηράκια (του κρασιού) κρασί 1-2 φορές/εβδομάδα.

Πόση μπίρα να καταναλώσω;

Μπορείς να καταναλώσεις έως και 300 ml μπίρα (1 ποτήρι) 1-2 φορές/εβδομάδα.

Σε ένα πρόγραμμα διατροφής δεν απορρίπτεται ούτε η μπίρα ούτε το κρασί. Δηλαδή μπορείς να τα καταναλώσεις στις συνιστώμενες ποσότητες. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως δεν αποτελεί μέρος του προγράμματος διατροφής. Δηλαδή σπάνια θα δεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής, στο βραδινό σου για παράδειγμα, να γράφει μαζί με το φαγητό και ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα. Είναι έξτρα προσθήκη. Και καθετί που προσθέτεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής, έχει ως αποτέλεσμα και τη προσθήκη θερμίδων. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάς ποτέ!

Στοιχεία Επικοινωνίας