γρανίτα φράουλα

Φρουτένια Παγωτά

Τώρα και εσύ μπορείς να απολαύσεις ένα υγιεινό παγωτό-γρανίτα από φρούτα χωρίς τύψεις και ενοχές, είτε βρίσκεται σε περίοδο διατροφής είτε όχι. Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα σε ξετρελάνει.

Παγωτό-Γρανίτα με γεύση φράουλα

Υλικά

  1. 1 φλιτζάνι τσαγιού φράουλες κατεψυγμένες τουλάχιστον 10-12 ώρες
  2. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζωικό ή φυτικό
  3. 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Χτυπάς όλα τα υλικά στο μούλτι και έπειτα βάζεις το μείγμα σε καλούπια παγωτού ή αν δεν έχεις τότε σε ένα πλαστικό μπολ-τάπερ. Βάζεις το σπιτικό παγωτό-γρανίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και το απολαμβάνεις ή σκέτο ή με 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό του κουταλιού ή με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένη καρύδα.

Για την επικάλυψη σοκολάτα δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο από μία συσκευασία κουβερτούρας και 1/3 φλιτζανιού γάλα ζωικό ή φυτικό. Βέβαια, να σημειωθεί πως η χρήση του γάλακτος είναι προαιρετική.

Παγωτό-γρανίτα με γεύση μπανάνα

Υλικά

    1. 1 μεγάλη κατεψυγμένη μπανάνα τουλάχιστον 10-12 ώρες
    2. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωικό ή φυτικό γάλα
    3. 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο
    4. προαιρετικά κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Χτυπάς όλα τα υλικά στο μούλτι και έπειτα βάζεις το μείγμα σε καλούπια παγωτού ή αν δεν έχεις τότε σε ένα πλαστικό μπολ-τάπερ. Βάζεις το σπιτικό παγωτό-γρανίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και το απολαμβάνεις ή σκέτο ή με 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό του κουταλιού ή με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένη καρύδα.

Στοιχεία Επικοινωνίας