Τώρα και εσύ μπορείς να απολαύσεις ένα υγιεινό παγωτό-γρανίτα από φρούτα χωρίς τύψεις και ενοχές, είτε βρίσκεται σε περίοδο διατροφής είτε όχι. Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα σε ξετρελάνει.
Παγωτό-Γρανίτα με γεύση φράουλα

Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φράουλες κατεψυγμένες τουλάχιστον 10-12 ώρες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζωικό ή φυτικό
- 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
Χτυπάς όλα τα υλικά στο μούλτι και έπειτα βάζεις το μείγμα σε καλούπια παγωτού ή αν δεν έχεις τότε σε ένα πλαστικό μπολ-τάπερ. Βάζεις το σπιτικό παγωτό-γρανίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και το απολαμβάνεις ή σκέτο ή με 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό του κουταλιού ή με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένη καρύδα.
Για την επικάλυψη σοκολάτα δεν θα χρειαστείς τίποτα άλλο από μία συσκευασία κουβερτούρας και 1/3 φλιτζανιού γάλα ζωικό ή φυτικό. Βέβαια, να σημειωθεί πως η χρήση του γάλακτος είναι προαιρετική.
Παγωτό-γρανίτα με γεύση μπανάνα

Υλικά
- 1 μεγάλη κατεψυγμένη μπανάνα τουλάχιστον 10-12 ώρες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωικό ή φυτικό γάλα
- 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- προαιρετικά κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
Χτυπάς όλα τα υλικά στο μούλτι και έπειτα βάζεις το μείγμα σε καλούπια παγωτού ή αν δεν έχεις τότε σε ένα πλαστικό μπολ-τάπερ. Βάζεις το σπιτικό παγωτό-γρανίτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες και το απολαμβάνεις ή σκέτο ή με 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό του κουταλιού ή με επικάλυψη σοκολάτα και τριμμένη καρύδα.
- Σιδεράτου Στέλλα
- Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03
- 22990 49017
- stellasid91@gmail.com
- physio-diet.gr