ντακάκια από χαρούπι

Ντακάκια από χαρούπι

Μια υγιεινή ιδέα για το βραδινό σου γεύμα που θα σε χορτάσει και θα σου προσφέρει πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Το χαρούπι αποτελεί μία φυτική πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνης Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνης D, βιταμίνης Ε, σιδήρου και καλίου.

Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική δράση. Συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Αντιμετωπίζει προβλήματα δυσκοιλιότητας και συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. 

Υλικά

  1. 1 ντομάτα (180 γραμμάρια)
  2. 1 σπιρτόκουτο φέτα (30 γραμμάρια)
  3. 4 μεγάλες ελιές
  4. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (12 γραμμάρια)
  5. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  6. 4 μικρά παξιμάδια από χαρούπι
  7. 2 φλιτζάνια τσαγιού μαρούλι (120 γραμμάρια)
  8. Ξίδι ή βαλσάμικο ή κρέμα βαλσαμικού (για το μαρούλι)

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζεις τη ντομάτα και τη λιώνεις με πιρούνι
  2. Λιώνεις επίσης τη φέτα με πιρούνι
  3. Αναμιγνύεις τη ντομάτα με τη φέτα και προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  4. Απλώνεις τον πολτό στα τέσσερα παξιμάδια από χαρούπι και από πάνω βάζεις μία ελιά κομμένη στα δύο
  5. Συνοδεύεις με μαρούλι και ξίδι ή βαλσάμικο ή κρέμα βαλσαμικού

Καλή Όρεξη!

Στοιχεία Επικοινωνίας