Μην ξεχνάς ποτέ το πρωινό σου γεύμα, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Όπως λέει μια παλιά, γνωστή ρήση “ το πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος”.
Υλικά
- 2 ασπράδια
- 1 μικρή μπανάνα
- 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής με σοκολάτα
- Μαρμελάδα σύκο
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάς στο μούλτι τα ασπράδια με τα δημητριακά.
- Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι (αν θες να προσθέσεις λάδι τότε 1-2 κουταλάκια γλυκού)
- Σερβίρεις, συνοδεύεις με μπανάνα και μαρμελάδα σύκο ή οποιαδήποτε της αρεσκείας σου.
Καλή Απόλαυση!
Ποιο λάδι να χρησιμοποιήσω στο τηγάνισμα;
Σε γενικές γραμμές το τηγάνισμα πρέπει να αποφεύγεται καθώς δεν είναι υγιεινό. Αν όμως τηγανίσεις τότε αναρωτιέσαι ποιο λάδι να χρησιμοποιήσεις; Τα σπορέλαια είναι πλούσια σε ω-3, ω-6 λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Όμως κατά το τηγάνισμα, εξαιτίας της οξείδωσης με την άνοδο της θερμοκρασίας, η θρεπτική αξία των ελαίων καταστρέφεται. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το ελαιόλαδο, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, είναι το μοναδικό έλαιο το οποίο δεν χάνει εξ’ ολοκλήρου την θρεπτική του αξία κατά το τηγάνισμα διότι οξειδώνεται λιγότερο σε σχέση με τα άλλα έλαια. Οπότε από αυτή την άποψη πρέπει να προτιμάται. Βέβαια το ηλιέλαιο και το αραβοσιτέλαιο θεωρούνται πιο ελαφριά λάδια.
- Σιδεράτου Στέλλα
- Ερμού 19, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 190 03
- 22990 49017
- stellasid91@gmail.com
- physio-diet.gr