4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο (προαιρετικά)
1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωικό γάλα χαμηλών λιπαρών ή φυτικό γάλα
Εκτέλεση
Αναμιγνύεις τα υλικά και ανακατεύεις απαλά.
Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσεις λάδι (αν θες να προσθέσεις λάδι τότε πρόσθεσε 1-2 κουταλιές του γλυκού ελαφρύ λάδι π.χ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο)
Υλικά για τη σπιτική μερέντα
3 μόνο υλικά είναι αρκετά για τη σπιτική μερέντα. Θα χρειαστείς:
5 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
3 κουταλιές του γλυκού μαύρη ή καστανή ζάχαρη ή στέβια
Νερό (θα προσθέσεις τόσο νερό ώστε το μείγμα να μην βγει ούτε πηχτό ούτε αραιό)